Afvallen met eiwitten

Probeer je af te slanken maar blijven je gedachten steeds weer naar de snoepkast afwijken? Het zou kunnen dat je niet voldoende eiwitten eet. Eiwitten zorgen ervoor dat je je snel verzadigd voelt en genoeg energie binnen krijgt, waardoor je tussen de maaltijden door minder snel naar iets zoets zal grijpen.

Bovendien zijn eiwitten nodig voor de opbouw en het behouden van spierweefsel. Soms maken mensen de vergissing om tijdens hun dieet niet goed op te letten of ze wel de nodige voedingsstoffen opnemen; een tekort aan eiwitten kan ervoor zorgen dat je spiermassa verliest, doordat je lichaam deze omzet in energie, gebruikt voor je dagdagelijkse routine.

Een eiwitrijk eetpatroon zorgt ervoor dat je, tijdens je dieet (bijvoorbeeld met Be Slank), geen spiermassa verliest; eiwitten zijn verantwoordelijk voor het opbouwen en behouden van spierweefsel. Je ziet toch liever die vetcellen wegsmelten in plaats van dat gezonde, strakke spierweefsel?

proteine rijk eten

Aan de slag met je eiwitdieet!

Maar hoe moet dit nu praktisch? Ben je op voorhand reeds gedemotiveerd doordat je jezelf nu urenlang aan tafel ziet zitten uitrekenen welke voedingsmiddelen hoeveel eiwitten bevatten, etiketten met ingrediënten analyseren en neerpennen wat wel en wat niet mag? Wel, dat hoeft niet. Tegenwoordig zijn er allerlei producten te koop die je al een heel eind op weg helpen.

Eiwitshakes en eiwitrepen bijvoorbeeld, verzekeren je dat je in één maaltijd al een groot deel van de dagelijkse benodigde hoeveelheid eiwitten binnen krijgt; deze shakes en repen zijn overigens vaak erg lekker en bestaan in verschillende smaken!

Een eiwitdieet hoeft ook niet per se saai of eenzijdig te zijn. Dankzij eiwitrijke pasta, wraps, ontbijtgranen of zelfs pannenkoeken en nog meer lekkers kan je toch op verantwoorde wijze van je favoriete snacks genieten en zal dus je nauwelijks merken dat je op dieet staat! Tenminste … tot dat je plots merkt dat je broek een maat te groot is!

Een ander voordeel van deze proteïnerijke snacks en voeding is dat je flinke porties eiwitten eet, zonder er een te grote dosis aan koolhydraten te moeten bijnemen; deze snacks bestaan namelijk voornamelijk uit proteïnes en zijn zo samengesteld dat ze je dieet alleen maar stimuleren, zonder dat je essentiële voedingsstoffen of vitaminen en mineralen tekort komt.

Tot slot enkele tips die je eiwitdieet nóg doeltreffender zullen maken:

– Eet traag en kauw zorgvuldig zodat je jezelf niet overeet.

– Sla je ontbijt niet over. Nooit! Mensen die ‘s ochtends niet eten hebben vaker de neiging om – vaak ongezonde en calorierijke – tussendoortjes te eten. Dankzij lekkere eiwitrijke cornflakes kan je reeds ‘s morgens vroeg al beginnen met aan je lijn te werken. Dankzij het hoge eiwitgehalte krijg je geen ‘voortijdig’ hongergevoel.

– Drink voldoende water en vermijd alcohol.

AndriesAfvallen met eiwitten